Elon Musk ähvardab lahkuda Trumpi nõuniku kohalt (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk kohtumisel president Donald Trumpiga.
Elon Musk kohtumisel president Donald Trumpiga. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tesla ja SpaceXi boss Elon Musk ähvardas lahkuda president Donald Trumpi nõuniku kohalt, kui viimane peaks Pariisi kliimakokkuleppest taganema.

Mitmed USA telekanalid teatasid eile, et Trump on võtnud nõuks USA kliimakokkuleppest välja viia. Musk kirjutas seepeale Twitteris, et kui see tõesti juhtub, lahkub ta nõuniku ametikohalt, kirjutab Business Insider

«Ma ei tea, mis suunas see asi läheb, aga ma olen alati andnud nõu, et me peame kliimaleppega võetud kohustusi täitma ja seal edasi olema,» teatas Musk. 

Muskile on kliimakokkulepe oluline, kuna nii elektriautode tootja Tesla kui ka tema suurosalusega SolarCity kasutavad taastuvaid ressursse ja üritavad juurutada keskkonnasäästlikku tarbimist. 

Eelmise presidendi Barack Obama allkirjastatud Pariisi lepe kohustab Ühendriike kärpima kasvuhoonegaaside emissiooni 2025. aastaks 2005. aastaga võrreldes 26-28 protsenti. 

Musk on hetkel Trumpi nõunik transporti ja tööstustootmist puudutavates küsimustes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles