iPhone 5-e võib sügisel prügikasti visata (5)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5
iPhone 5 Foto: Cnet

Sügisel ilmavalgust nägev Apple’i uus mobiiliplatvorm iOS 11 ei saa olema kasutatav iPhone 5 ja 5C ning iPad 4 seadmetel, mis tähendab, et need ei saa enam tarkvara- ja turvauuendusi.

iPhone 5S ja uuemad seadmed saavad küll uue platvormi, kuid selle tagajärjel ei tööta enam mõned vanemad äpid, kirjutab BBC.

Põhjuseks Apple’i otsus lõpetada 32-bitiste protsessorite pealt töötamiseks mõeldud seadmete ja äppide tugi. Apple toetab ainult 64-bitiseid seadmeid juba aastast 2013 ning on sellest ajast peale vanemate seadmete toe lõpetamisest ette hoiatanud. Kõik äpid peavad olema 64-bitise toega alates juunist 2015.

Ka kõik rakendused, mis suudavad töötada vaid 32-bitistel seadmetel, ei ole enam App Store uues versioonis nähtaval.

64-bitised protsessorid suudavad hakkama saada palju suurema mahu andmete töötlemisega – isegi kuni neli miljardit korda rohkem kui 32-bitised.

Apple asub 32-biti ajalugu lõpetama ka Mac’ide puhul. Uus platvorm High Sierra toetab neid viimasena. Alates juunist 2018 peavad kõik Macide uued rakendused omama 64-bitiste süsteemide tuge.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles