Glukhovsky romaanil põhinev uus Metro toob avatud maailma ja „kauni“ maailmalõpu

Andri Allas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Exodus kuulutati välja igal aastal USAs Los Angelesi linnas toimuva elektroonikamessi E3 raames.
Metro Exodus kuulutati välja igal aastal USAs Los Angelesi linnas toimuva elektroonikamessi E3 raames. Foto: 4A Games

Dmitry Glukhovsky romaanidel põhineva Metro: Last Lighti (järg mängule Metro 2033) ilmumisest on möödunud 4 aastat ning tundub, et just nüüd on õige aeg kuulutada välja seeria kolmas osa, pealkirjaga Metro Exodus.

Exodus algab enam-vähem sealt, kus seeria pooleli jäi. Mängija asub taas kehastama Artyomi ning mängu käigus pääsetakse esimest korda Moskva varemete vahelt tuumarünnaku üle elanud Venemaa laiale alale seiklema. Siin tulebki mängu suurim muudatus võrreldes eelmiste osadega. Kui varasemalt on Metro mängud olnud väga lineaarsed, siis Exodus toimub avatud maailmas, mille avastamise käigus kohtutakse ka eelmistest osadest tuttavate tegelastega.

Mängu tegevprodutsendi John Blochi sõnul leiab mängu tegevus aset rohkem kui aasta vältel, seega on meil võimalik näha erinevaid keskkondi nii kevadel, süvel, sügisel kui ka mänguseeriale omases talvises keskkonnas. Metro Exodus ilmub millalgi 2018. aastal ning seda esialgu PC, PlayStation 4 ja Xbox One'i platvormidel. Xbox One X saab loomulikult omale ka 4k toe. Selleks, et Metro Exoduse ilmumiseks valmis olla, soovitame võtta ette eelmisel aastal ilmunud Metro mängude Redux kogumiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles