Siim Sikkutist sai Ladina-Ameerika arengupanga nõunik

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sikkut.
Siim Sikkut. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IKT-asekantsler Siim Sikkut võttis vastu pakkumise olla ühtlasi Ladina-Ameerika riikide arengu üheks suuremaks rahastajaks oleva Inter-American Development Banki (IADB) nõunike koja liige.

«Selliseid tasustamata nõuandvaid rolle täidame me tihti eri koosluste juures – Eesti kogemuse ja lahenduste levitamiseks,» ütles Siim Sikkut Postimehele.

Sikkuti sõnul on  annab IADB tehnilist abi ja tuge just riigivalitsemise edendamiseks Ladina-Ameerika piirkonna riikides.

«Seejuures on neil tegevusliiniks suunaks e-valitsemise arendamise toetamine, mille sihtide seadmiseks ja praktiliste tegevuste elluviimise nõustamiseks nad lõid nüüd uue väiksearvulise nõukoja – kuhu siis Eesti kui eduka e-riigi esindajana kutsuti mind,» selgitas Sikkut.

Sikkut saab konkreetsemalt kaasa rääkida IADB rahastusmeetmete ja tegevusfookuste kujunemises, mis võib avada hiljem võimalusi Eesti tehnoloogiaettevõtetele meie kogemuse ja lahenduste Ladina-Ameerika poole eksportimiseks.

«Sedalaadi uste avamine ja sektorile ärivõimaluste avardamine ongi minu kui IKT-asekantsleri portfelli üheks osaks,» lisas Sikkut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles