Facebook ei lasknud homoemotikonil levida Venemaale

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Next Web

Facebook lasi üleilmsel LGBTQ+ inimeste paraadide kuul käiku spetsiaalse vikerkaarevärvilise emotikoni, et inimesed saaksid sel viisil reageerida võrgustikus avaldatavatele sissekannetele. Paraku valis Facebook hoolikalt, milliste riikide residendid seda ikooni kasutada saavad.

Facebook lasi spetsiaalse emotikoni käiku avaldamaks oma toetust Pride Month'i  kuule. Portaali TNW andmeil ei ole vikerkaaresõprade ikoon kättesaadav aga mitmes repressiivse riigikorraga riigis, näiteks Venemaal, kus on kehtestatud homopropaganda keeld ja Facebooki selline tegevus oleks seal seega kriminaalne.

Facebooki ametlik kommentaar oli, et levi on piiratud, kuna ikooni vaid testitakse. Oma 5. juuni avalduses teatas Facebook: «Usume sellise platvormi loomise, mis toetab kõiki kogukondi. Seega tähistame armastust ja mitmekesisust andes teile spetsiaalse ikooni kasutamaks seda Pride’i kuu ajal. Kuna see test on uus kogemus, siis ei saa vikerkaareemotikon olema kättesaadav igal pool.»

Ikooni kasutamiseks lubatud riikides tuli kasutajail esmalt «laikida» keskkonna enda loodud LGBTQ@Facebooki lehte.  

Facebooki pressiesindaja keeldus TNW-le kommenteerimast, kas viidatud piiratud testimine oli seotud tehnoloogiaga või soovist olla meelepärane repressiivsete riikide valitsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles