Riiga võidakse rajada Microsofti innovatsioonikeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti silt
Microsofti silt Foto: MIKE SEGAR, SCANPIX

Läti keskkonnakaitse- ja regionaalarengu minister Kaspars Gerhards kohtus USA-s Microsofti juhtkonnaga ja jõudis põhimõttelisele kokkuleppele Microsofti innovatsioonikeskuse rajamiseks Riiga.

Gerhardsi sõnul oleks Microsofti innovatsioonikeskuse avamine Riias Läti info- ja sidetehnoloogia, teaduse, valitsuseväliste organisatsioonide ja avaliku halduse tähtis saavutus ja tunnustus. Ühtlasi aitaks see arendada uusi avaliku halduse tehnoloogiaid ja stimuleeriks uuete ettevõtete arendamist info- ja sidetehnoloogia sektoris.

Läti delegatsiooni kohtumine Microsofti juhtkonna esindajatega toimus Seattle'is ning seal arutati Läti e-valitsuse arengut ja avaliku halduse väljakutseid digitaalsel ajastul.

Lisaks Gerhardsile oli delgatsioonis keskkonnakaitse- ja regionaalarenguministeeriumi asekantsler Edmunds Beļskis ja esindajad kabinetiministrite büroost, majandusministeeriumist, maaametist, Läti Ülikoolist ning mitmetest ettevõtetest.

Microsofti esindajate sõnul hindavad nad kõrgelt Läti info- ja sidetehnoloogia poliitikat ja riigi innovatsiooni toetavat platvormi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles