Leid minevikust: Rayman oleks peaaegu Super Nintendole jõudnud

Andri Allas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raymani esimene ametlik seiklus leidis aset Atari Jaguari ja PlayStationi peal, ent lood oleksid võinud olla hoopiski teised!
Raymani esimene ametlik seiklus leidis aset Atari Jaguari ja PlayStationi peal, ent lood oleksid võinud olla hoopiski teised! Foto: Ubisoft

Puuduvate jäsemeteta värvikas tegelane Rayman viis end videomängude ajalukku 1995. aastal. Tegelikult oleks mehike oma debüüdi juba varem teinud, ent too teos avalikkuse ette ei jõudnud. Seda kuni praeguse hetkeni.

Michel Anceli loodud tegelaskuju oli omal ajal mõeldud seiklema Super Nintendo konsoolile ning vanade ekraanitõmmiste ja ettekannete järgi oli tegemist täieliku mänguga, kuid hilisemat versiooni pole seni leitud. Varajane prototüüp ei anna just palju aimu, milline oleks olnud mäng mehaanilise poole pealt, kuid kummaline kunstistiil oli juba siis paigas.

Õnneks ei jäänud see prototüüp viimaseks ning 22 aastat tagasi alguse saanud teekond kestab tänaseni. Ehk ilmub järgmise 22 aasta jooksul ka ülejäänud osa teosest ning avaneb võimalus seda kunagi mängidagi, sest retromängud uues kuues ju müüvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles