USA vabastas Trumpi sülearvuti keelust Dubai ja Istanbuli

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emirates lennuk
Emirates lennuk Foto: Vida Press

Trumpi sülearvuti keelust pääsesid täna Dubai ja Istanbul, teatasid Emirates Airlines ja Turkish Airlines. 

Kolm päeva tagasi pääsesid keelust Etihad Airways'i lennud Abu Dhabi rahvusvahelisest lennujaamast, kirjutab Reuters. Emirates Airlines'i sõnul tõsteti Dubai keeld selle pärast, et nad täiustasid oma rahvusvahelises lennujaamas eelmisel nädalal turvameetmeid. 

Ka Turkish Airlines teatas, et nüüdsest võivaid reisijad taaskord oma sülearvuteid lennuki pardale kaasa võtta. Mõlemad ettevõtted on ainsad lennufirmad, mis korraldavad Dubaist ja Istanbulist otselende USAsse. 

Väljaande Dogan andmetel käisid teisipäeval USA ja Suurbritannia ametnikud Ataturki lennujaamas, kus kontrolliti kohapealseid turvameetmeid.

USA kehtestas president Trumpi eestvedamisel märtsis sülearvutikeelu kümnele lennujaamale kaheksast riigist, kust toimusid otselennud Ühendriikidesse. Nendeks riikideks olid Egiptus, Maroko, Jordaania, Araabia Ühendemiraadid, Saudi Araabia, Kuveit, Katar ja Türgi. 

29. juunil kuulutati USAsse tulevatele lendudele välja ka täiendav julgestusläbivaatus, mille käigus üritatakse elektroonika seast lõhkeaineid leida. Lennufirmad, mis uutele regulatsioonidele ei allu võivad langeda sülearvuti keelu alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles