Firefox Focus – fookus turvalisel internetil

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Turvaküsimus on alati teema. Mõnda kasutajat häirib rohkem fakt, et veebilehed jälgivad meie kasutust ja selle info põhjal näidatakse reklaami, mis meile võiks sobida. Ideel on ka positiivseid külgi. Parem näha reklaami, millest tõesti võiks meile kasu olla, kui täiesti suvaliselt sihitud tootetutvustust. Siiski ei või kunagi kindel olla, kelle kätesse andmed satuvad. Elame küberrünnakute ajastul. Juba teadmine, et keegi meie tegemiste järele luurab, isegi, kui mitte halva pärast, võib olla ebameeldiv, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Kuidas siis surfata netis nii, et jälgi ei jääks?

Google Chrome’l on pealtnäha salajane Incognito akna avamise võimalus, kuid see peidab otsinguajalugu vaid teiste seadme kasutajate silmade eest, teenusepakkujad saavad oma osa endiselt kätte. Toimiva lahenduse on välja töötanud tuntud brauserilooja Mozilla oma Firefox Focusega, mille eesmärgiks on anda kasutajatele kontroll nende netis veedetud tegevuste näitamise või varjamise eest. Äpp toodi välja iPhone’le ja iPadile eelmise aasta lõpus, peale mida sai see kiiresti populaarseks ja hinnatuks. Nüüd on Focus saadaval ka Androidiga seadmetele.

Mida Firefox Focus täpsemalt teeb, loe juba edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles