Kastiratas Babboe viib lapsed lasteaeda ja kooli (3)

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond aastat tagasi said Hollandi insenerid valmis alternatiivi autole – jalgratta, mille kastis saab vedada lapsi. Ja muidugi ka kõike muud, mis sinna mahub.

Tõele au andes tuleb tunnistada, et tegemist on geniaalse leiutisega. Malaisia keeles lapsehoidjat tähistav sõna Babboe võimaldab väntaval vanemal pidevalt oma võsukestel silma peal hoida, kusjuures vineerkastis on olemas ka turvavööd või suisa turvahäll. Lastelt pälvib Babboe lisapunktid aga vaate eest, sest pakiraamil reisides on paremal juhul näha emme või issi vaikselt higiplekiliseks muutuvat selga.

Aga aitab nüüd lastest. Ühel päikselisel hommikupoolikul oli Arteril võimalik proovida Babboe kaherattalist mudelit City E ja kolmerattalist Curve Ed.

Kargorattaid esimest korda päriselt nähes tekitasid hämmastust nende mõõtmed. Esiratta ja lenksu vahel asuva kastiga City E on sama pikk, kui esimese generatsiooni mikroauto Smart Fortwo! Laiust on mõlemal hollandlasel aga sama palju, kui Tallinna kesklinna sõiduteedele maha joonistatud rattateedel.

Teine tähelepanek puudutab nende välimust – imekaunis painutatud vineerist kast koos tumehalli raamiga on elegantne kooslus, mis hakkab liikluses hästi silma. Ja tõele au andes lisab elegantsust City E miniatuurne esiratas koos madala kastiga, mis meenutab pika mootorikattega sportautosid, kus juht istub peaaegu tagarataste vahel.

Rattaid lähemalt silmitsedes võib pakiraami all märgata akut. See viib teid 10 ampri ja 26 voldi toel ning 250-vatise elektrimootoriga koostöös 40–60 kilomeetri kaugusele. Aga kui te pole just markomatverelikult «miljuneer», võite elektrist loobuda. Nii säästate 1000 eurot ja võidate pringimad tuharad!

Ja see viimane pole niisama suusoojaks öeldud potentsiaalne kompliment. Koos koormaga ja pelgalt kondiauru jõul kohalt võtmine on 55- või 80-kiloste Babboedega suhteliselt flegmaatiline, aga siiski teostatav ülesanne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles