Miks su iPhone’is vähe ruumi on ja mida selle vastu ette võtta?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Niisiis on sul 16 GB mahuga iPhone ja sa vaevled pidavas ruumihädas. Lahendus on ehk lihtsam, kui sa arvata võid – ruumipuuduses on süüdi rakendused. Ilmselt mängib oma osa ka telefoni sikutatud muusika ja tehtud fotod-videod, kuid ka rakenduste maht kasvab kiirelt ning vähimagi mõõdutundeta. Just nimelt, rakenduste maht aga mitte arv sinu telefonis. Näiteks kümne Apple’i rakendustepoe  populaarseima rakenduse kogumaht on nelja aasta jooksul kasvanud 164 Mb pealt 1,9 GB-ni. See tähendab, et mahu kasv on olnud 1100%, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Rekordimees rakenduste seas on Snapchat, mis on algse 4 Mb pealt kosunud 203 Mb-ni ehk siis 51 korda. Aga papist poisid pole ka teised rakendused. Nii näiteks on sama aja st nelja viimase aasta jooksul kasvanud Uber 22 korda, Gmail 20 korda, Facebook Messenger 15 ja Facebook ise 12 korda. Facebook on ka rakenduste seas mahukaim, ligi 400 Mb-ga.

Suure tõenäosusega on ka kõik ülejäänud rakendused oma mahtu nuumanud, et pakkuda kasutajatele ühe enam vilesid ja kellasid. Lisaks armastavad rakendused koguda aja jooksul märkimisväärse hulga infot vahemällu. Koos arvukate fotode ja videotega põhjustavad need telefoni mälule karmi koormuse.

Kuidas telefoni ruumi juurde saada, loe juba edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles