Uber tõmbab juhtme seinast veel ühes kohas maamunal (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Hiina erihalduspiirkond Macau on järgmine koht maamunal, kust tõmbub oma sõidujagamisteenusega välja kurikuulus Ameerika ettevõte Uber.

Ettevõte teatas täna oma kodulehel, et peatab oma teenused Macaus 21. juulil kell 23.59 – pärast enam kui 600-päevast tegevust seal. Põhjuseks suutmatus pakkuda seal õiguslikest piirangutest lähtudes teenust mahus, mida sooviti.  

Vaatamata asjaolule, et Uberi jaoks on tegemist juba teise lahkumisega Macault, lubas ettevõte ka sel korral peagi sinna tagasi pöörduda. Juba käivat läbirääkimised kohalike partneritega – nii transpordiettevõtete kui hotellidega.

Väike Macau pole muidugi Uberi jaoks märkimisväärse tähtsusega turg, kuid siiski märgiga Aasia laiemas pildis. Regulatsioonidega seotud probleeme on olnud nii Jaapanis kui Hongkongis. Taiwanile naasis Uber pärast pausi aprillis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles