Google asus oma tehismõistusele eesti keelt õpetama

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa konkurentsivolinik võib Google'le välja kirjutada kõigi aegade suurima trahviarve.
Euroopa konkurentsivolinik võib Google'le välja kirjutada kõigi aegade suurima trahviarve. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images

Google käivitas projekti eesmärgiga õpetada oma häältuvastussüsteemidele selgeks eesti keele ja sel viisil oma tehnoloogia eestlastele kasutajasõbralikumaks muuta.

Projekti käigus lastakse Eesti inimestel sisse lugeda üle poole miljoni helinäidise. Kokku otsib Google vähemalt 1000 inimest, kes Google’i assistendi koolitamiseks oma hääle annaksid, kirjutab portaal Geenius.

Abilised, kes programmiga liituvad, peavad esmalt enda kohta ohtralt informatsiooni jagama. Küsitava seas on näiteks see, kas eesti keel on kasutaja emakeel ning kas ta on mõnes teises riigis elanud. Ilmselt on eesmärgiks õpetada Google’i teenustele ära tundma ka keele varieeruvust.

Häältuvastusprogrammide koolitamine on pikk ja keeruline töö, mis nõuab ohtralt andmeid, näiteks heliklippe, mis tuleb algoritmidel läbi töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles