Madriidi linnajuhid kahtlustavad Uberit konkurentsireeglite rikkumises

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania taksojuhid on juba mitu aastat korraldanud Uberi-vastaseid streike.
Hispaania taksojuhid on juba mitu aastat korraldanud Uberi-vastaseid streike. Foto: GERARD JULIEN/AFP

Madriidi linnajuhid palusid laupäeval riiklikul konkurentsiametil asuda uurima Uberi uut väga soodsat lennujaama transpordi teenust, kuna kahtlustavad konkurentsireeglite rikkumist.

Madriidi linnajuhtide järelpärimine riiklikule konkurentsiametile tuleb ajal, kus amet alles möödunud aastal loobus Ameerika päritolu sõidujagajale seatud keelust Hispaania pealinnas tegutsemiseks, vahendab Reuters.

Uber tuli hiljuti välja lennujaama transpordi teenusega, mis võimaldab reisijatel 15 kuni 29 euro eest saada Madriidi rahvusvahelisest lennujaamast kesklinna või vastupidi. Seni on taksosõit lennujaama või sealt kesklinna maksnud ametlikult paika pandud tariifi järgi 30 eurot.

«Uberi lennujaama transpordi teenus võib rikkuda mitmeid konkurentsiseaduse punkte ja ka tarbijakaitseseadust, kui selgub, et hinnad on taotluslikult viidud opereerimiskuludest madalamale tasemele üksnes eesmärgiga panna inimesi nende teenust eelistama,» märgib Madriidi linnavalitsus konkurentsiametile saadetud kirjas.

Uberi enda esindajatelt ei õnnestunud Reutersil kommentaare saada.

Kuus aastat tagasi Euroopas tegevust alustanud sõidujagaja on sattunud terves reas riikides traditsiooniliste taksofirmade rünnaku alla ning on ka mitmes ELi liikmesriigis ära keelatud, kuna oma tegevuses ei allu nad kohalikule ühistranspordiseadusele.

Hispaania taksojuhid on viimastel aastatel korduvalt streikinud, väites, et sõidujagamisteenused pakuvad ebaõiglast konkurentsi ja ei maksa oma teenustelt korrektselt makse. Madriid on ainus linn Hispaanias, kus Uber praegu tegutseb.

Maikuus tegi Euroopa Kohus Uberi jaoks kahjuliku otsuse, kui ütles, et ettevõtet tuleb käsitleda kui iga teist transporditeenust pakkuvat firmat, mitte kui äppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles