YouTube blokib nüüd ISISe propagandat, ent asendas selle võika vägivallaga

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YouTube'i otsingutulemused sisaldavad viiteid jõhkrale sisule
YouTube'i otsingutulemused sisaldavad viiteid jõhkrale sisule Foto: Kuvatõmmis

YouTube teatas mõne päeva eest otsusest asuda otsingutulemustes kasutajaid suunama eemale terroriorganisatsiooni ISIS propagandamaterjalidest, kuid lihtne otsing näitab, et tulemustes on nüüd esikohal esindatud vägagi võikad videomaterjalid.

YouTube’i blogikande kohaselt on kasutajate ümbersuunamise puhul tegemist järjekordse sammuga võitlemaks terroristliku ning vägivalda kajastava sisuga. Selleks kasutatakse ettevõtte Jigsaw tehisintelligentset ümbersuunamise meetodit, mis pidavat tõhusalt suunama kasutajaid eemale ekstremismist ja selle levitamise sõnumitest.

Samas on nüüd saavutatud olukord, kus näiteks märksõna «ISIS» kasutamisel on tulemustes juba tähtsuselt teisel kohal video (ei soovita avada lastel ja nõrganärvilistel), mille võikad kaadrid sisaldavad ISISe liikmete laipasid, nende kõrbes vedelevaid siseelundeid ja jäsemeid, tapetud lapsi.

Vägivalla propageerimine on asendatud vägivalla propageerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles