Tehnikamiljardärid Elon Musk ja Mark Zuckerberg läksid sotsiaalmeedias tülli (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Evan Vucci/AP

Pühapäeval leidis aset võrdlemisi kentsakas intsident, mille käigus vahetasid sotsiaalmeedia teel karmimaid sõnu Tesla ja SpaceX'i looja Elon Musk ning Facebooki looja Mark Zuckerberg.

Elon Musk on tuntud oma skeptilise suhtumise poolest tehisintellekti. Musk on korduvalt rõhutanud, et arenenud tehisintellekt kujutab ennast inimkonnale eksistentsiaalset riski ja võib ilma vastavate regulatsioonideta põhjustada tsivilisatsiooni hävingu. 

Tsiteerides Muski sõnu sellel kuul toimunud kohtumiselt USA kuberneridega: «Ma löön küll pidevalt alarmkella, kuid inimesed ikkagi ei reageeri, sest see tundub nii ebatõenäoline - seda kuni robotid on tänavatel ja mõrvavad inimesi.»

Teaduslik kogukond ei ole Muski sõnu muidugi kuigi tõsiselt võtnud. 

Pühapäeval korraldas Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg Facebookis ühe oma paljudest otsevoos küsimustele vastamistest, kui üks vaatajatest küsis kusagil 50-ndal minutil: «Ma vaatasin hiljuti intervjuud Elon Muskiga ja tema üks suurimaid hirme on tehisintellekt. Millised on teie mõtted tehisintellekti ohtlikuse suhtes?»

Zuckerberg nentis selle peale, et tema on tehisintellekti alati väga optimistlikult suhtunud. «Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes üritavad hirmutada ja luua viimsepäeva stsenaariumeid. See on minu meelest lihtsalt vasutustundetu,» ütles Zuckerberg. Pärast seda tõi mees mitmeid näiteid sellest, kuidas tehisintellekti saaks kasutada inimkonna hüvanguks.   

Keegi võttis aga Zuckerbergi sõnad ja postitas need Twitterisse, märkides sealjuures ära ka Muski. Viimane pidas vajalikuks ka vastata, nimetades Zuckerbergi teadmisi tehisintellektist «piiratuks». 

Seejärel tõi Musk välja ühe Tim Urbani artikli tehisintellekti ohutudest, kiites selle hoiatavat sõnumit. 

Allikas: The Verge 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles