Aston Martini juht: bensiinimootorite keelamine on absurdne

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martin noori püüdmas: tegevjuht Andy Palmer avab uue Aston Martin Rapide S ukse prints Williamile.
Aston Martin noori püüdmas: tegevjuht Andy Palmer avab uue Aston Martin Rapide S ukse prints Williamile. Foto: POOL / REUTERS

Luksusautode tootja Aston Martini tegevdirektor Andy Palmer kritiseeris tugevalt Suurbritannia otsust keelata 2040. aastal bensiini- ja diiselmootoriga sõidukid, nimetades mõtet absurdseks. 

Palmer põhjendas oma kriitikat muuhulgas Briti akutööstuse mahajäämusega. «Kui me tahame elektriautode turul konkureerida, siis me peame tõusma akude tootmises maailma ette otsa. Praegu oleme aga näiteks Hiinast arengus 10 aastat maas,» ütles Palmer väljaandele Financial Times

Palmer, kes on varem töötanud Nissanis elektriautode kallal, nimetas plaani «absurdseks», sest paljud inimesed peavad läbima oma autodega pikki vahemaid ja praegune akutehnoloogia ei ole selleks lihtsalt piisav.

Tegevdirektor rõhutas ka seda, et Britid on maailmas juhtivad luksusautode tootjad ja sellel maastikul ei kao nõudlus bensiinimootorite järgi mitte kuhugi. «Briti autotööstus on tugevalt juurdunud bensiini- ja diiselmootorites. Me oleme ühed parimad luksusautode tegijad. Meil on sellised nimed nagu Bentley, Rolls-Royce, Aston Martin ja McLaren.»

«Jõukad luksusautode omanikud tahavad ka 2040. aastal bensiinimootoreid. Kui need ära keelatakse, siis kus me neid teeme?» pahandas Palmer. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles