Elon Musk kergitas saladuskatet Tesla Model Y kohalt

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk ja Model X linnamaastur
Elon Musk ja Model X linnamaastur Foto: Stephen Lam/ Reuters /Scanpix

Tesla Model Y kohta pole siiani suurt midagi teada olnud, peale selle, et tegu saab olema kompaktse linnamaasturiga. Kolmapäeval jagas Tesla omanik Elon Musk aga üle tüki aja saladuskatte all hoitud maasturi kohta uut infot. 

Maikuus teatas Musk, et Model Y ehitatakse täiesti uuele platvormile ja see läheb tootmisse 2019. aasta lõpus või 2020. aasta alguses. Kolmapäeval toimunud konverentsikõnes investoritega tunnistas aga Musk, et Model Y ehitatakse Model 3 platvormile. 

Tesla omanik nentis, et ettevõtte juhtkonnal õnnestus teda sammu vajalikkuses veenda, sest see võimaldaks uue sõiduki märkimisväärselt varem turule tuua ja vähendada juba niigi üüratuid kulutusi. «Ma pean tänama oma meeskonda, et nad veensid mind mitte rumal olema,» tunnistas Musk. «Tänu sellele saab Model Y ehitamine olema palju lihtsam ja vähemate tehniliste probleemidega.»

Musk lootis varem luua Model Y-le täiesti uue platvormi, millel oleks palju lihtsam juhtmestik ja mis hülgaks 12-voldise aku, lihtsustades nii tootmisprotsessi. Taoline disain nüüd tõenäoliselt ilmavalgust ei näe, kuid see eest on Model 3 platvormile võimalik ehitada palju usaldusväärsem auto, mille kliendid saaks ka kiiremini kätte. 

Arvestades, et Teslal on varem juba niigi tootmisega probleeme olnud ja mudelitel esineb tehnilisi viperusi (Model X-i keset sõitu avanevad uksed näiteks), siis on vaid igati mõistlik kasutada ühte ja sama platvormi, millest saab kiiremini vigu välja siluda. 

Samuti tasub Model Y varem välja tuua ka juba selle pärast, et linnamaasturid on hetkel üle kogu maailma üüratult populaarsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles