Arvamusfestivalil oma kohtinguäpp

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Peagi viiendat sünnipäeva tähistav Arvamusfestival uueneb tasapisi ning muu hulgas võeti sel aastal kasutusele ka spetsiaalne kohtinguäpp kõigile, kes festivalist osa on saamas.

Rakenduse nimi on Mingla, arendanud on selle nõustamisettevõtte Miltton Rootsi arendusharu nimega Miltton Labs ja kasutusele võeti see esimest korda möödunud aastal rootslaste Almadaleni arvamusfestivalil.

Rakenduse tööpõhimõte on vägagi sarnane kurikuulsale Tinderile – igaüks saab endale teha täpselt nii anonüümse konto kui soovib, siduda end mõne rakenduses väljapakutud festivaliga ja asuda siis teiste kasutajate seast endale meeldivaid kaaslasi leidma.

Milttoni esindaja Annika Arrase sõnul on ettevõttel edukas Mingla kasutamise kogemus Taani, Soome ja Rootsi arvamusfestivalidelt, mille põhjal on tekkinud usk, et kui pea 3000 konservatiivset soomlast Mingla abil uusi ametialaseid tutvusi sobitas, siis ehk saavad sellega ka eestlased hakkama.

Arvamusfestivali korraldajad loodavad, et selline suhtlusrakendus aitab sarnaste huvidega inimestel festivalil kohtuda ja mõtteid vahetada – olgu nad siis esinejad, poliitikud, äriinimesed või niisama  arvamusliidrid.

Mingla on sel aastal olnud kasutusel nii Taanis kui ka Rootsis ja esimest korda ka Soomes Suomi Areenal. Tänaseks on Minglas kokku juba ligi 12 000 kasutajat ja 100 000 kontakti.

2016 sai Mingla rootslaste arvamusfestivalil Almedalen aasta innovatsiooni tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles