Itaalia Tesla omanikud läbisid ühe laadimisega uskumatu maailmarekordilise vahemaa (4)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: SCANPIX

Meeskond Itaalia Tesla omanikke suutsid ühe laadimisega läbida Model S-iga 1078 kilomeetrit, ületades nii juunis tehtud Belgia maailmarekordi, milleks oli 901,2 kilomeetrit. 

Rekordi saavutamisel kasutati tehnikat nimega «hypermiling», mis hõlmab endas võimalikult ühtlasel ja madalal kiirusel sõitmist. Pidurite kasutamist üritati hoida minimaalsena. Tesla omanik Elon Musk on varem Twitteris öelnud, et 1000 kilomeetri läbimine ühe laadimisega peaks olema teoreetiliselt võimalik.

Rekordi tegijaks oli Itaalia Tesla omanike klubi, mille liikmed võtsid täiesti tavalise Model S-i ja panid sellele alla madala veeretakistusjõuga rehvid. Sõidu ajal lülitati välja õhukonditsioneer ja kasutati autopilooti, et hoida võimalikult ühtlast kiirust. Rekordi tegemiseks kulus 29 tundi.

Rekordile reageeris väga positiivselt Elon Musk ise, kes õnnitles klubi rekordi tegemise puhul ja tunnistas, et tegu on esimese elektriautoga, mis suutis ühel laadimisel läbida üle 1000 kilomeetri. 

Allikas: The Verge 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles