Tutvus GoPro Hero 5 kaamera ja selle lisadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Digitark

Olles saanud ligipääsu mulle saadetud musta värvi veidi salapärasena mõjuvale kohvrile ning GoPro Karma Gripi stabiliseerimisega hoidikule, oleks nagu jõulud varakult kätte jõudnud. Avastamisrõõmu jagub ja ühest otsast tuleb hakata seda põnevat, kuid siiski üsna sassis pundart harutama. Olin varem GoPro kaamerate kohta lugenud ja neid eemalt näinud, kuid ühtegi kasutanud ei olnud. Seepärast saan edasi anda erapooletut ja vahetut tagasisidet minu esimesest kokkupuutest ühe sellise isendiga, kirjutab Marko Palm tehnoloogiaportaalis Digitark. 

Esimesena hakkab silma kaamera. Selleks on GoPro Hero 5, mis oma 4K video salvestamise võimaluse ja 12 Mpix kaameraga on nõutud ja vajalik kaaslane iga ilmaga ja kõige ootamatutes olukordades. Alustades laste sünnipäevapidudest, kus kummuli keeratud morsikanne ja kreemiste näppudega üles nopitud tehnikaseadmeid võib ikka vahel ette tulla ja lõpetades ootamatu suplusega katkenud rabamatkade või suvisest paduvihmast läbi ligunenud rattamatkaga. Sest ka sellistes olukordades tulevad selle kaameraga jäädvustatud fotomälestused vahvasti välja.

 

Järgmisena satub mulle kätte GoPro Karma Grip mustas kaitseümbrises. Väljastpoolt näeb see välja nagu tavaline statiivi kott. Selles vutlaris asuv Karma Gripi haarats on aga natuke täiuslikum kui lihtsalt tavaline statiiv või endlikepp. Kinnitades sinna külge GoPro Hero kaamera, saad pildistada ja filmida muretult ja värinavabalt. Karmat on hea käes hoida: see ei ole liiga kerge ega liiga raske ega ka libe.

Karma ja Hero ühendamine sujub ladusalt, kui oled ületanud esimese takistuse. Enne Karma Gripiga ühendamist pead kaamera küljest eemaldama ühenduspesade kaitsekaane. Seda saad teha kaitsekaant rahulikult kellaosuti suunas keerates ja enda poole tõmmates. Liigset jõudu kasutada ei tohiks. Esmapilgul tundub küll, et värinastabilisaator teeb oma tööd hästi, sest kaamera püsib paigal ja liikumised on sujuvad. Küllap edasine kasutamine näitab, kuidas suudab kaamera paigal püsida raskemates oludes.

Siis on veel igasuguseid suuremaid ja väiksemaid adaptereid ja pudinaid, mis põhjalikumal uurimisel päris vajalikuks osutuvad. Tegu on erinevate kaamerakinnituste ja üleminekutega ning enamik neist sai ka ära proovitud.

Loe Hero 5 kaamera ja lisaseadmete kohta lähemalt Digitargast

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles