HBO tegi «Troonide mängu» häkkeritele salapakkumise

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaali «Troonide mäng» logo
Seriaali «Troonide mäng» logo Foto: gameofthores.wikia.com

HBO arvuteid rünnanud häkkerid jätkavad materjalide lekitamist ja kõige hiljutisemas portsus leidub ka e-kiri, milles HBO lubab kurjategijatele 250 000 dollarist sissemaksu. 

Lekitatud e-kirjast tuleb välja, et häkkeritele pakuti 250 000 dollarit esialgse maksetähtaja pikendamise eest. «Te suutsite meid tõepoolest üllatada,» seisab 27. juulil saadetud kirjas. «Professionaalse koostöö vaimus paluksime maksetähtaja pikendust.» 

Kirjas lisati veel, et HBO on valmis nimetatud summa maksma «hea tahte märgina», kuid vajab rohkem aega, et koguda bitcoin'ides kokku häkkerite nõutud kuus miljonit dollarit. Tegelikult tahtis ettevõte aga suure tõenäosusega aega osta, et olukorra tõsidust hinnata.

Anonüümseks jääda sooviv allikas ütles väljaandele Reuters, et HBO ei plaaninud tegelikult mitte kunagi sissemaksu maksta. Venitamistaktika paraku aga ei töötanud, sest pakutud summa polnud häkkeritele piisav. 

Pühapäeval väljastatud pressiteates ütles HBO, et nad ei ole häkkeritega kontaktis ega kavatse nendega vähimatki koostööd teha. «Nad võivad jätkata lekitamist, et saada omale meedia tähelepanu, kuid see on mäng, mida me nendega kaasa ei mängi,» teatas ettevõte.

Kõige hiljutisemas lekituses midagi uut «Troonide Mängu» kohta ei tulnud. Küll aga lekitati episoode sellistest HBO sarjadest nagu «Curb Your Enthusiasm», «Insecure», «Ballers» ja «The Deuce». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles