Pildid ja video: Eesti kõlaritootja valmistas koostöös Rolls-Royce'ga hirmkallid kõlarid (2)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrge kvaliteediga kõlareid valmistav Eesti ettevõte Alfred & Partners andis koostöös ametliku Rolls-Royce klubiga välja Estelon kaubamärgi kõlarid, mille väärtuseks on 220 000 naela ehk peaaegu sama palju kui ikooniline luksusauto ise. 

Kõlarid, mis kannavad nime Estelon Extreme Legacy Edition, anti välja Rolls-Royce klubi 60. juubeli puhul ja neid demonstreeriti juunis toimunud iga aastasel Rolls-Royce austajate kogunemisel (Annual Rally & Concours d’Elegance), mida peetakse 16. sajandil ehitatud Burghley lossis Lincolnshires, Inglismaal. Tegu on suurima Rolls-Royce austajate kogunemisega, kuhu ka sellel aastal kogunes üle 1000 Rolls-Royce ja Bentley. 

«Meie erikõlarid on inspireeritud Rolls-Royce'st ja valmistati spetsiaalselt klubi 60. juubeliks. Nende loomisel kutsuti meie juhtiv disainer Alfred Vassilkov ka Rolls-Royce arhiivi Inglismaal, kus ta sai tutvuda luksusautode valmistaja ajaloo, disainide, visandite ja ka päris autodega. Ühesõnaga põhjalik tuur tehti,» ütles ettevõtte tegevjuht Alissa Vassilkova Postimehele. 

Erilised kõlarid on kaetud Rolls-Royce'ga sünonüümiks saanud «Tudor grey» (Tudori hall) värviga, mis kujutab endast 14 kihti värvi ja lakki, mis on kõik käsitsi peale pandud. Sellinne protsess võtab sageli aega kuni 10 nädalat. Lisaks luksuslikule värvile lisavad kõlaritele eksklusiivsust käsitsi lihvitud kroomist detailid, mille hulka kuuluvad muuhulgas valjuhääldit ümbritsevad kroomrõngad ja ettevõtte kroomist logo. 

Igal kõlaril on nii-öelda oma aju, milleks on Estelon Intelligent Audio (EIA), mis muudab süsteemi ettevõtte enda sõnul tulevikukindlaks. Nimelt võimaldab see pidevaid tarkvarauuendusi, et ajaga kaasas käia. Kõlarid on traadita ühendusega ja sisaldavad ka kõrge kvaliteediga Tidal voogedastuse võimekust. Muusika käima panekuks piisab ainult nutitelefonist. Kõlarite kõrgust on võimalik reguleerida vastavalt ruumile. 

Kõlarite kõrgsageduselementide (tweeter) valmistamisel on kasutatud teemante, mille äärmiselt hea kõvaduse ja kaalu suhe muudavad selle üheks parimaks materjaliks kõrgsagedusega helide tekitamisel. Kõlarid ise on tehtud marmoril põhinevast komposiitmaterjalist, mis eemaldab igasuguse kaja ja heli peegelduse. Üks kõlar kaalub 285 kilo. 

Esteloni kaubamärki kasutava ettevõte Alfred & Partners OÜ müügitulu oli 2016. aastal 615 852 eurot. Ettevõttel oli keskmiselt 4 töötajat ja tööjõukulud olid 141 921 eurot. Aruandeaasta kasumiks oli 16 158 eurot. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles