Ukraina keskpank hoiatab uue suure küberrünnaku eest

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YEKATERINBURG, RUSSIA - JUNE 28, 2017: A computer hacked by a virus known as Petya. The Petya ransomware cyber attack hit computers of Russian and Ukrainian companies on June 27, 2017. Donat Sorokin/TASS
YEKATERINBURG, RUSSIA - JUNE 28, 2017: A computer hacked by a virus known as Petya. The Petya ransomware cyber attack hit computers of Russian and Ukrainian companies on June 27, 2017. Donat Sorokin/TASS Foto: Donat Sorokin/Donat Sorokin/TASS

Ukraina keskpank teatas reedel, et riiki võib peatselt tabada uus Petya ja WannaCry sarnane küberrünnak. 

Ukraina, millest on saanud Venemaa kübersõja katsetuslava, on pingutanud viimasel ajal üha enam selle nimel, et muutuda säärastele ohtudele võimalikult vastupidavaks. Selle hulka kuulub ka igasuguste pahatahtlike katsete ennetamine ja eos avastamine.

Keskpank, mis teeb nüüd koostööd Ukraina küber-kiirreageerimisüksusega (CERT), on väidetavalt avastanud uut tüüpi pahavara, mida levitatakse e-kirjade teel. Nimelt tuleb viimasega kaasa nakatunud Wordi-dokument. 

«Vaadates selle pahavara koodi, levitusmeetodit ja fakti, et viirusetõrjed seda ei tuvasta, on meil alust arvata, et tegu võib olla ettevalmistusega infrastruktuuri ja äride vastu suunatud suureks küberrünnakuks,» seisis keskpanga poolt äridele ja pankadele laiali saadetud kirjas.  

Ukraina küberpolitsei arvab, et Ukrainat võib Petya sarnane rünnak tabada 24. augustil, sest siis tähistatakse 1991. aastal Nõukogude Liidust iseseisvumist. 

Allikas: Reuters

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles