Pildid ja video: Mercedes lõi kuuemeetrise kabrioleti

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedes esitles nädalavahetusel oma uut ideeautot, milleks on Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet. Autotootja sõnul on tegemist üle mitmekümne aasta esimese tõelise Maybachiga.

Peaaegu kuue meetri pikkune auto on üleni elektriline ja suudab ühe laadimisega sõita üle 320 kilomeetri. Aku on paigaldatud auto põranda alla. Mootoril on aukartust äratavad 750 hobujõudu ja võimaldab masinal kiirendada nullist sajani alla nelja sekundiga. Auto tippkiiruseks on 250 kilomeetrit tunnis. 

Mercedes on ideeauto jaoks välja arenanud uut tüüpi «super» akulaadija, mis võimaldab kõigest viie minuti laadimisega saada 100 kilomeetrit sõiduulatust.

Mercedes-Benzi sõnul on tegu kõige luksuslikuma elektriautoga kogu planeedil.«Eeesmärgiks on ilu,» ütles Mercedes-Benzi tegevjuht Dietmar Exler, lisades, et kahjuks auto müüki ei lähe ja tegu on ühekordse eksperimendiga, et mõelda tulevikule. 

Vision 6 Cabriolet on esimene üle mitmekümne aasta tehtud tõeline Maybach, mis ei ole lihtsalt S-klass. Viimane Maybach oli Zeppelin, mida tehti 1929 - 1939. aastatel. Tegu oli hiiglasliku V12 mootoriga kolakaga, mis kaalus 2,7 tonni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles