Spotify kustutab rassistliku sisuga muusikat (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma juhtiv voogesitusteenus Spotify.
Maailma juhtiv voogesitusteenus Spotify. Foto: Reuters/ScanPix

Muusika voogedastusteenus Spotify on asunud kustutama rassistliku sisuga muusikat, pärast seda kui üks muusikaajakiri teavitas neid mitmete rassistlike bändide olemasolust.

Pärast Charlottesville'is toimunud rassistide kogunemist ja sellega kaasnenud vägivalda avaldas ajakiri Digital Music News artikli, milles toodi välja, et Spotifys tegutseb 37 rassistliku sisuga muusikat viljelevat bändi, kirjutab CNN.

«Meil on hea meel, et saime sellise materjali olemasolust teada. Oleme nüüdseks ka juba enamuse identifitseeritud bändidest oma teenusest eemaldanud,» teatas Spotify eelmisel nädalal väljastatud pressiteates. «Me ei tolereeri viha õhutavat materjali, mis on suunatud rassi, religiooni ja seksuaalsuse vastu.»

Pärast kulutulena üle meedia levinud rassistliku marssi on paljud suured tehnoloogiaettevõtted võtnud väga tugeva rassismivastase hoiaku. Rassistlike materjalide eemaldamisega on intensiivsemalt hakanud tegelema näiteks ka Facebook ja Google, kes on lühikese ajaga blokeerinud suure hulga lehekülgi. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles