Eksperiment – sülearvuti asemel Samsung S8+ koos DeX Stationiga

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Digitargas ilmus hiljuti lugu uuest Samsungi lisavidinast, mis telefoni arvutiks muudab. Idee pole uus ja seda on edutult üritatud ka varem, näiteks Microsoft Continuum projekt, Asus oma Pad telefonide seeriaga ning veel mõned teised. Olenemata varasemast ebaedust, idee kasutada ühte seadet vastavalt vajadusele arvuti või telefonina mulle väga meeldib. Tehniliste näitajate poolest pole minu isikliku tööarvuti ja uute nutitelefonite vahe enam väga erinev, seega teoreetiliselt võiks ju idee lennata, kuid kuidas saab hakkama sellega Android, küsib Mart Objartel tehnoloogiaportaalist Digitark?

Plaan on sülearvuti mõneks nädalaks sahtlisse jätta ja hakkama saada Samsung S8+ telefoni ning DeX Stationiga. DeX on selline lisaseade kuhu saab oma Samsung S8 telefoni sisse pista ning selle külge ühendada vajalikud lisaseadmed – monitori, hiire ja klaviatuuri.

Juba enne, kui jõuan eksperimendiga alustada, kujutan ette mis probleemid võivad tekkida.

Nagu näiteks:

  • Kuidas ma ettekandeid esitan?
  • Mis saab neist programmidest, mis ainult Windowsi peal töötavad?
  • Kas ainult nutilelefoniga on ka kohvikus võimalik tööd teha?

Jätan oma sülearvuti pisut murelikult sahtlisse ja alustan eksperimendiga.

Päev 1 – Esimesed muljed

Kui Samsung S8+ kätte saan siis tundub see esialgu aukartust äratavalt suur. Minu S7 tundus omal ajal suur aga S8+ on sellega võrreldes veel jämedam, laiem ja pikem. Kuna see nutitelefon saab järgmiste nädalate jooksul olema minu peamine töövahend, siis tundub suur ekraan pigem kasulik. Telefonist endast kirjutas Erki ülevaate juba aprillis.

DeX stationi küljes on 2 tavalist USB pesa, tavaline HDMI pesa, USB-C pesa laadimiseks ja LAN (Ethernet) kaabli pesa kuhu saab tavalise võrgukaabli ühendada. Viimane tuleb mulle pisut üllatusena kuna ma pole kunagi selle peale tulnud, et nutitelefoni võiks muud moodi võrku ühendada, kui WiFi või 4G kaudu.

Loe eksperimendist lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles