Pildid ja video: Volkswagen toob uues kuues tagasi oma legendaarse hipibussi

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle aasta alguses toimunud Detroidi autonäitusel demonstreeris Volkswagen elektrilist ideemasinat I.D. BUZZ, mis on ehitatud legendaarse viiekümnendate mikrobussi vaimus. Nüüd teatas VW, et ideeauto läheb ka seeriatootmisse. 

Autotootja enda sõnul sobib elektriline buss inimestele, kes soovivad palju ruumi ja kes tunnevad nostalgiat vana Type 2 suhtes. I.D. Buzz on muuhulgas suunatud ka sellistele turgudele, kus bensiinimootoriga sõiduki omamine muutub regulatsioonide tõttu üha kulukamaks. 

Elektribuss läheb Volkswageni uue ID brändi alla, millega tahetakse tutvustada uue põlvkonna elektriautosid, millel on ka isejuhtimise võimekus. Sama brändi alla hakkab kuuluma ka linnamaastur I.D. Crozz, mis läheb samuti seeriatootmisse.

Arvestades, et Volkswagen on saanud suurt varalist ja mainelist kahju seoses ajaloo suurima heitgaasipettusega, siis rohelise brändi tutvustamine, mille alla läheb ka palju armastatud ikooniline buss, on ilmselt ka katse pesta oma nime ja näidata ostjatele, et nad on oma vigadest õppinud. 

I.D Crozz läheb müüki 2022. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles