Video: Samsung esitles uut, suurt ja kallist tipptelefoni

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Note8 Midnight Black
Note8 Midnight Black Foto: tootja
  • Esimene kahe põhikaameraga Samsung
  • Kõige kallim ja suurem Samsung, mis iial tehtud
  • Veekindel, iiriseskänneri ja näotuvastusega, juhtmevaba laadimisega
  • Eestis tuleb üügile kahes toonis

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte Samsungi jaoks on täna tähtis ja suur päev –  New Yorgis tutvustati maailmale kurikuulsa Note-sarja järjekordset mudelit, seekordse nimega Galaxy Note8.

Meenutuseks: eelkäija Note 7 oli ülivõimekas nutitelefon, millel on läinud aga tõenäoliselt halvemini kui ühelgi teisel mobiilil maailma ajaloos. See kuumenes vale sisedisaini tõttu üle, tuli ette ka plahvatusi, kõik maailma lennufirmad keelasid selle kasutajatel reisimise. See kõik viis telefonide tagasikutsumise ning tohutu ärilise ja mainelise kahjuni.

Samsungi mobiiliüksuse president DJ Koh märkis tänasel üritusel, et loomulikult ei saa ta unustada möödunud aastal Note7-ga juhtunut, kuid seda enam on ta tänulik neile, kes Note-seeriale truuks on jäänud.

Mida kujutab aga endast Note 8. See on Samsungi esimene kahe põhikaameraga telefon, see on kindlasti oma tuhande-eurose hinnaga ka läbi aegade kalleim Samsung, aga mida veel?

See on suur telefon, ekraani diagonaaliks on lausa 6,3 tolli ning läheb kaasa üldise mobiilide kitsenemise trendiga – ekraani suhe ei ole enam 16:9 vaid 18,5:9. Super Amoled ekraan on ka igati kvaliteetse pildiga – QHD+ (1440x2960 pikslit). Telefoni välismõõtmed on 162,5 x 74,6 x 8,5 mm.

Telefon vee- ja tolmukindel. See on turvalisuse osas varustatud iiriseskänneri, näotuvastuse ja loomulikult sõrmejäljelugeriga.

Seadet toodetakse neljas eri toonis, telefoniga kaasaskäiv ja sellese pistetav puutepliiats S Pen peaks olema telefonikorpusega sama tooni.

Vahelduseks tavalisele kirjutamisele lubab Live Message lahendus kasutajal  pliiatsi jagada animeeritud tekste või joonistusi erinevate platvormide vahel, mis lubavad GIF-formaadis pilte ja animatsioone.

Sarnaselt Samsungi värskeima tipptelefoni S8-ga on ka Note 8 klaasist korpusega ja täies ulatuses kasutatava (ilma mustade kasutuseta äärealadeta ehk Infinity Display) puutetundliku avaküljega. Sõrmejäljelugeja on samuti tagaküljel kaamera kõrval, võimunupp paremal küljel ning Bixby (Samsungi iseõppiv virtuaalne abimees ja infokoondaja) ja helinupud vasakul küljel.

Suur erinevus on aga kaameras. Uus mudel Note8 on kahe 12-megapikslise  põhikaameraga, mis koos välguga moodustavad kompaktse ühe klaasiga kaitstud terviku. Kohe kõrval on ka sõrmejäljelugeja. Kaamera on ka kahekordse optilise stabilisaatoriga ning varustatud uue Live-Fookus lahendusega, mis võimaldab soovitud objekti muust taustast teravdatult esile tuua nii enne kui pärast pildistamist.

Dual Capture režiimis salvestavad mõlemad tagakaamerad kaks pilti samaaegselt – ühe lähivõttes ja teise lainurkpildina, jättes fotole kogu tausta.

Lainurkläätsel on Dual Pixel sensor koos kiire autofookusega. Nii on võimalik teha terava kvaliteediga pilte ka vähese valgusega ruumis. Samuti on Note 8 varustatud 8MP Smart Auto Focus esikaameraga.

Protsessoriks on telefonil valikuks Exynos 8895 ja USA-s ka S8-lgi kasutusel olev Snapdragon 835. RAMi näitajaks on 6 GB ja salvestusmälu odavaimal mudelil 64 GB.

Aku mahutavuseks on hea 3300 mAh ning laadida saab seda nii juhtmevabalt kui uusima USB-C tüüpi laadijaga.

Teada on, et telefon jõuab müügilettidele 15. septembril, eeltellimisega alates tänasest. Möödunud aastal sai Note 7 telefoni eeltellida hinnaga 849 eurot, uue udelli hind on 999 eurot - suur tõus.

Kõik eeltellijad saavad telefoniga kingituseks kaasa DeX jaama, mis võimaldab muuta telefoni arvutiekraaniks. Note 8 tuleb Eestisse kahes värvitoonis – kesköömust (Midnight Black) ja vahtrakuldne (Maple Gold).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles