Hiina paneb jälle käima oma kiireimad rongid (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kiirrong.
Hiina kiirrong. Foto: AFP / Scanpix

Hiina Fuxing tüüpi kiirrongid said pärast kahte suurt 2011. aasta õnnetust, milles hukkus 40 inimest, kiirusepiiranguks 300 kilomeetrit tunnis. Järgmisest nädalast võivad aga osad rongid sõitja jälle kiirusel 350 kilomeetrit tunnis.

Suurem tippkiirus võimaldab Pekingi ja Shanghai vahelisest reisist võtta maha umbes tunni, kirjutab BBC. 21. septembriks sõidavad suurendatud kiirusel seitse Fuxing kiirrongi. 

Kõik suurendatud kiirustel liikuvad rongid saavad omale täiustatud jälgimissüsteemid, mis aeglustavad ja pidurdavad ohu korral automaatselt. Samal ajal nuputavad insenerid, kuidas võiks panna rongid isegi kiiremini sõitma, et saada näiteks kätte 400 kilomeetrit tunnis. 

Hiinal on kusagil 19 960 kilomeetrit kiirraudteed. 

Pärast 2011. aastal toimunud kahte ränka rongiõnnetust algatati riigi poole uurimine, mille käigus avastati riigiraudteedel vohav massiline korruptsioon. Paljud ametnikud saadeti trellide taha ning kahele juhtivtöötajale määrati isegi surmanuhutlus, mida siiski täide ei viidud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles