Foto: Elon Musk paljastas esimese jäädvustuse uue põlvkonna skafandrist (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SpaceX-i skafander
SpaceX-i skafander Foto: Elon Musk

Inimkonna innovatsiooni võrdkujuks olev Ameerika ärimees Elon Musk avaldas äsja sotsiaalmeedias esimese foto tuliuuest skafandrist, mida hakkavad kasutama SpaceXi kosmoselaeva meeskonna liikmed.

«Tasub märkimist, et see on ka tegelikult olemas, mitte pole projektsioon. Seda on juba testitud topelt vaakumirõhu käes. Oli uskumatult raske leida tasakaalu esteetika ja funktsionaalsuse vahel. Lihtsam oleks neid teha eraldi,» kirjutas Elon Musk Instagrami avaldatud foto kommentaariks.

Seega on SpaceX asunud looma oma skafandreid, samas kui konkurent Boeing kasutab selleks spetsialisti David Clark Companyst.

Hetkel toimetavad inimesi kosmosesse vaid Venemaa kosmoselaevad Sojuz, kuid NASA tellimusel loovad oma laevu nii SpaceX kui ka Boeing.

Musk ei täpsustanud, kas selline skafander on mõeldud kandmiseks vaid SpaceXi Dragoni-nimelises kapslis lennates. Kindlasti ei ole need ette nähtud kosmoses viibimiseks.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles