Pildid: Vaata, mida kujutab endast üle tuhande hobujõuga elektriauto

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eksperimentaalsete autode ehitamise poolest tuntud ettevõte Ariel Motor teatas, et nad ehitavad «maailma kõige suurima kiirendusega elektrilist superautot,» mille koodnimetus on hetkel HIPERCAR.  

2020. aastal tootmisse minev superauto tuleb kas 42 või 56 kWh liitiumioonakuga, mis toidab vastavalt konfiguratsioonile kas kahte või nelja 295-hobujõulist (220 kW) ja 450 Nm pöördemomendiga elektrimootorit.

Tagaveoga konfiguratsioonis (kaks elektrimootorit) tuleb kokku 590 hobujõudu (440 kW) ja nelikveolises konfiguratsioonis (neli elektrimootorit) 1180 hobujõudu (880 kW). 

Arieli uus imeloom suudab kiirendada nullist saja kilomeetrini tunnis 2,4 sekundiga. Sõiduki tippkiiruseks on 257 km/h.

HIPERCAR-il on kerge alumiiniumist šassii ja tuleb soovi korral ka süsinikkiust ratastega, mis on eest 20-tollised ja tagant 21-tollised. 

«Tegu saab olema väga kalli autoga, sest sinna läheb sisse ka väga arenenud tehnoloogia,» ütles Arieli juht Simon Saunders. «Küll aga on ta igati ostu väärt, sest teeb silmad ette kõigile kallimatele, üle miljoni naela maksvatale superautodele. Tegu on esimese tõelise elektrilise superautoga, millega võib sõita ühtemoodi linnas ja ringrajal.»

Allikas: Carscoops

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles