Hiigelsuur Google tegi imetillukese vea ja ... pool Jaapanit jäi internetita

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: JASON LEE/REUTERS

Kui Google’i suurusega tehnoloogiagigant teeb ka kõige imetillukesema vea, võivad tagajärjed olla üüratud – just see juhtus äsja möödunud nädalal Jaapanis, kus jäi ühtäkki internetita pool kasutajatest.

Põhjuseks sellisele katastroofile sai reede keskpäeval juhtunu, kus «Big G» oli kogemata rikkunud rahvusvahelist protokolli (Border Fateway Protocol – BGP). Täpsemalt põhjustas selle internetiettevõttele Verizon saadetud paar vale prefiksiga koodijuppi, kirjutab The Next Web.

Vahetult pärast seda, kui vigane ümbersuunamine oli aset leidnud, kadus internet suures osal kohalike internetiettevõtete NTT ja KDDI klientidest.

Google võttis vea täies ulatuses omaks ja parandas vea kaheksa minutiga, kuid klientidel kulus internetti taaspääsemiseni tunde.

Jaapani siseasjade ja sideministeerium alustas juhtumi uurimiseks menetlust. Esimesed märgid näitavad, et Google ei ole tegelikult internetiliikluse pakkuja Jaapanile, kuid Verizoni tõttu edastatud ekslikele prefiksitele ta selleks sai ja kogu internetiliiklus pidi hakkama justkui läbi Google'i serverite käima – mida tegelikult muidugi ei juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles