Galerii ja video: uus Porsche Cayenne on sportlikum kui kunagi varem

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Porsche tutvustas teisipäeval oma kodulinnas Stuttgardis toimunud pidulikul üritusel uut Cayenne't, mis võib hetkel olla autotootja jaoks majanduslikust seisukohast kõige olulisem mudel üldse.

Porsche on enda sõnul muutunud uue sportmaasturi veelgi «sportlikumaks», mis sarnaneb nüüd legendaarse 911-ga rohkem kui kunagi varem. Sportlikuma välimuse saavutamiseks on toodud katusejoon madalamale, alla pandud suuremad veljed (tagumised rattad on muide laiemad kui esimesed) ja tagatuled on nüüd välimuselt sellised nagu Panamera Sport Turismol.

Suuremad muudatused on läbi viidud aga hoopis auto sees. Armatuuril on nüüd nii digitaal- kui analoognupud ja kõike seda kroonib 12,3-tolline internetiühendusega infotainment monitor. Ka näidikutepaneel on nüüd hübriid, kus analoog tahhomeetrit ümbritsevad digitaalsed paneelid. Pagasiruum mahutab uuel Cayennel 770 liitrit. 

Kapoti alla on võimalik tellida endale üpris erinevaid mootoreid. Nende hulka kuulub näiteks turboga 3,0-liitrine V6, millel on viisakad 250 kW ja 450 Nm pöördemomenti. Mootor on ühendatud 8-käigulise automaatkäigukastiga, mis koos Sport Chrono paketiga (tuleb muule lisaks osta) viib nullist sajani kiirenduse 5,9 sekundi peale. 

Uus Cayenne S pakub aga kahe turboga 2,9-liitrist V6 mootorit, mis toob lauale 324 kW ja 550 Nm pöördemomenti. S suudab minna nullist sajani 4,9 sekundiga ja tippkiiruseks on 265 kilomeetrit tunnis. 

Uuenduskuuri on läbinud ka maasturi pidurid, mille malmist kettaid katab nüüd volframkarbiidist kiht, mis suurendab friktsiooni, kuid vähendab samal ajal kulumist. 

2018 Cayenne on natukene kergem kui oma eelkäija, seda paljuski tänu ohtrale alumiiniumi kasutusele. Uus mudel kaalub 1985 kilo, mis on 65 kilo vähem kui eelmine Cayenne.  

Masin on eeltellimiseks juba saadaval ja Saksa hinnad algavad 74 828 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles