Kolm protsenti Palo plaanist täidetud – Eestisse on tulnud 70 uut IT-inimest (3)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo
Ettevõtlusminister Urve Palo Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Urve Palo ambitsioonikas plaan tuua Eestisse viie aastaga 2000 uut välismaist IT-töötajat, on hakanud tagasihoidlikult täituma ja esimesed neist on start-up viisade programmi abil kohale jõudnud.

Start-up viisadele on tänaseks laekunud üle 200 taotluse 41 eri riigist – veidi üle 100 on saanud aga Eesti võimudelt «ei»-hääle. Kui tullakse näiteks kohvikut pidama, siis ei ole see start-up ja programmi alla ei mahu.

Programmi raames elamisloaga Eestisse tulnud kümmekond startup-ettevõtjat ning tööle on tulnud üle 60 IT-inimese. Samas on ette tulnud ka juhtumeid, kus eriviisa abil on kohalikku idufirmasse tööle tuldud ja siit edasi suurde panka tööle mindud.

Fookuse oleme võtnud Ukrainale ja Indiale, kus on kohalikes kiirendites plaanis teha presentatsioone.

Fookus on võetud Ukrainale ja Indiale, kus on kohalikes kiirendites plaanis teha presentatsioone. Projekti veab Kredexi all tegutsev Startup Estonia.

Startup-viisa lihtsustab kolmandatest riikidest pärit startup'idele Eestisse ümberasumist ning Eesti startup-ettevõtetel välistöötajate Eestisse värbamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles