Eesti loob kaugele Botswanale uue e-maksuameti

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niiluse krokodill Botswanas
Niiluse krokodill Botswanas Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting

Eesti IT-ettevõte Nortal loob 2019. aasta alguseks Botswana maksuametile BURSile uue maksuhaldussüsteemi.

«Uus lahendus vähendab nii riigi, ettevõtjate kui ka maksumaksjate halduskoormust, suurendab läbipaistvust ning vähendab kulusid,» ütles riigirahanduse juhtimise vallas Nortali avaliku sektori kliente nõustav Andres Raieste.

Uus e-maksuamet vahetab välja Botswana senise maksuhaldussüsteemi ja muudab oluliselt organisatsiooni tööprotsesse. «Aitame üles ehitada nutikamat ja tõhusamat maksuametit, mis teeb paremaid otsuseid,» lisas Raieste.

Nortal on ka Botswana esimese e-maksuameti autor. See 2014. aastal loodud lahendus tõi maksude deklareerimise Botswanas paberilt internetti ja lihtsustas protsessi oluliselt. Süsteem tegi võimalikuks täita deklaratsiooni vaid 5 minutiga, selle asemel, et veeta tunde järjekorras ja täita suures koguses pabereid.

Nortal on olnud partner ja teenusepakkuja mõnele maailma kõige efektiivsemale maksuorganisatsioonile ning loonud umbes kolmandiku Eesti e-riigi lahendustest. Lisaks teistele suurprojektidele on ettevõte mänginud olulist rolli ka maksuameti süsteemi loomisel Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles