Samsung pani müüki rekordkiired ja visiitkaardist väiksemad kõvakettad (4)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung T5
Samsung T5 Foto: tootja

Samsung tõi äsja Eestis müügile uued ja senisest kiiremad kaasaskantavad kõvakettad andmesidekiirusega kuni 540 MB/s, mis tähendab võrreldes tavaliste kõvaketastega kuni 4,9 korda kiiremat andmevahetust.

Uus T5 on oma mõõtudelt isegi väiksem kui keskmine visiitkaart. Välise kõvaketta mõõdud on 74 x 57,3 x 10,5 millimeetrit ning see kaalub vaid 51 grammi, mahtudes seega suurepäraselt pihku, taskusse või väiksesse käekotti.

Kõvakettal on alumiiniumist korpus ning see on müügil mustas (Deep Black) ja sinises (Alluring Blue) värvitoonis. Kõvakettad on saadaval nii 250GB, 500GB, 1TB kui ka 2TB suuruses.

T5 nime kandev kõvaketaste seeria kasutab 64-kihilist V-NAND tehnoloogiat.

«Kuna fotode ja videote mahud muutuvad iga päevaga aina suuremaks, sest uusimad läbimurded monitoride ja ekraanide vallas lubavad inimestel tänapäeval nautida juba üsna laia valikut 4K-resolutsioonis meelelahutust, on ilmne, et välised mäluseadmed peavad olema võimelised kogu informatsiooni ühele andmekandjale ära mahutama,» ütles Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

Nagu SSD-ketastel ikka, pole ka uuel T5 seerial ühtki mehaaniliselt liikuvat osa. T5 ketastel on ka löögivastane sisemine raam, mis kaitseb seadet juhuslike kukkumiste eest kuni 2 meetri kõrguselt.

Seade ühildub mobiilirakenduse kaudu ka Androidi telefonide ja tahvelarvutitega, et andmesidevahetust kõikides isiklikes seadmetes veelgi mugavamaks muuta. T5 kõvakettal USB 3.1 ühilduvus ning seadmega tulevad kaasa nii tavaline USB kui ka USB-C kaabel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles