Diiselautodega on varsti tõesti kõik – isegi maailma suurim turg Hiina keelab need ära (7)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurim autoparkla Shenyangis
Suurim autoparkla Shenyangis Foto: Sipa Asia/Sipa Asia/Sipa USA

Maailma suurima autoturuga Hiina valmistab ette fossiilse kütusega ehk bensiini ja diiselautode tootmise ja müügi täielikku keelamist, et suunata tootjaid arendama elektriautosid.

Hiina tööstuse ja IT-minister Xin Guobin tegi nimelt laupäeval avalduse, milles teatas, et välja töötamisel on ajakava, mille eesmärk on selliste sõidukite müügi ja tootmise järkjärguline kaotamine, vahendab The Verge.

Hiinas müüdi ainuüksi möödunud aastal 28 miljonit sõidukit ja see trend on selgelt kasvav. Sellest ka ilmselgelt suur mõju kogu maailma autotööstuse trendidele. Bloomberg märgib, et Hiina on kehtestanud oma elektriautode turu kasvu soodustamiseks mitu toetust, et vähendada süsihappegaasi tootmist.

Prantsusmaa ja Suurbritannia on Hiinaga sarnaselt kavatsusi üles näidanud Euroopas. Keelu kehtestamise aastana on nad nimetanud 2040.

Samad trendid on levimas ka autotootjate seas. Volvo on teatanud, et toodab juba aastast 2018 vaid elektri- või hübriidautosid. Jaguari Land Roveri sama plaan hakkab kehtima aastal 2020.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles