Apple iPhone X võib jääda paljudele soovijatele esialgu kättesaamatuks

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Probleemid iPhone X-i varajases arendusprotsessis võivad viia ajutise tarne defitsiidini, sest Apple'i tootmisgraafik on üle kuu võrra maas. 

KGI Securities analüütik Ming-Chi Kuo on prognoosinud juba kuid, et iPhone'i viimase sõna soetamine saab enne 2018. aastat olema suhteliselt keeruline, vahendab MacRumors. Mitmed varem meediaga suhelnud Apple'i töötaajad on viidanud probleemi peamiseks põhjuseks OLED ekraanide nappusele, mida toodab Vietnamis üks Samsungi tütarettevõte. 

Erinevalt Samsungi telefonides kasutatavatest OLED ekraanidest, kus kuvar ja puutetundlik paneel on integreeritud, kasutab Apple ekraane, kus puutetundlik paneel on kuvarist lahus. iPhone'i OLED ekraanide valmistamine vajab rohkem erinevaid liimaine ja kaitsekile kihte, võttes nii rohkem aega. 

Teiseks suureks aja sööjaks osutus Apple'i esialgne plaan paigaldada ekraanile Touch ID. Ettevõtmine ostus aga niivõrd keeruliseks, et sõrmejäle andur hüljati sootuks. Paraku oli selleks ajaks juba palju aega raisatud.  

Siinkohal võiks väita, et defitsiidi jutud on käinud peaaegu iga iPhone'i väljalaske ümber ja need on taaskord liialdatud. Tuleks siiski ära märkida, et seekordsed tõendid paistavad viitavat puudusele palju kindlamalt kui muidu. Kui Kuol on õigus, siis paljud iPhone ostjad võivad oodata oma telefoni nädalaid või kuid.

Hilinemised tarnes ja tootmises võivad mõjutada ka mitte kuigi pika aja pärast saabuvat pühade perioodi, kus nõudmine on kõige suurem. Õnneks saavad nõudluses pehmendavaks faktoriks olema koos X-iga saabuvad iPhone 8 ja iPhone 8 Plus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles