Elering palkas eduka idufirma juhi digitaliseerimist arendama

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Rute demonstreerib hiljem imepisikeseks muutuva koduseadme prototüüpi.
Georg Rute demonstreerib hiljem imepisikeseks muutuva koduseadme prototüüpi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elering palkas oma digitaliseerimise valdkonna arendusi juhtima eduka idufirma Sympoweri asutaja Georg Rute.

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul hakkab Georg juhtima Eleringi digitaliseerimise strateegia kujundamist ja elluviimist, et kindlustada energiasüsteemide efektiivne toimimine, valmistada need ette regiooni energiasüsteemide integreerumiseks ja kasvatada taastuvenergia osakaalu.

«See, et Eesti on väike, võimaldab meil liikuda kiiremini kui naaberriigid. Meie eesmärk on ehitada parim targa energia ökosüsteem ning seeläbi panustada Eesti rahvusvahelisse mainesse ja julgeolekusse,» selgitas Georg Rute ise enda ees seisvat väljakutset.

Georg Rute käivitas aastal 2015 ettevõtte Sympower, mis tegeleb elektritarbijate agregeerimise ning reguleerimisteenuse pakkumisega elektri süsteemihalduritele. Sympower tegutseb põhiliselt Soome ja Hollandis.

Nüüdseks on Sympoweris üle 10 inimese ning ettevõte kasvab jõudsalt, kuid Rute ettevõtte igapäevase juhtimisega enam seotud pole. «Pärast 11 aastat välismaal elamist soovin kodumaal juured kasvatada,» sõnas Rute.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles