ELMO rent alustab taas tegevust ja uutel omanikel on suured plaanid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Elmo laadimispunkt Põlvamaal
Elektriauto Elmo laadimispunkt Põlvamaal Foto: Aldo Luud/Õhtuleht
  • Teenuse taaskäivitamisse investeeritakse 340 000 eurot.
  • Uued omanikud näevad elektriautode jagamismajanduslikul lühirendil tulevikku.
  • Plaanitakse laiendada autoparki ja rendikohti.
  • Ka tehakse muuta elektriautode renditeenus kättesaadavaks laiemale ringile.

Tänavu suvel tegevuse lõpetanud ELMO Rent alustab septembrist uute omanike käe all. Tänasest tuuakse teedele tagasi juba 31 elektriautot ja jätkatakse renditeenuse pakkumist kasutajatele tuttaval viisil.

«Meil on hea meel, et ELMO lühirendi teenus on kasutajate hulgas siiani hästi vastu võetud ning loodame, et uued omanikud on edukad teenuse veelgi suurema populaarsuse kasvatamisel,» lausus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan.

ELMO Rent OÜ omandas elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga riigi poolt korraldatud enampakkumise teel 277 000 euro eest. Tänasest ehk 13. septembrist tuuakse teedele tagasi soetatud 31 elektriautot (22 Nissan Leaf'i ja 9 Mitsubishi i-Miev'i) ja jätkatakse renditeenuse pakkumist kasutajatele tuttaval viisil.

Ettevõtte uued omanikud näevad elektriautode jagamismajanduse põhisel lühirenditeenuses suurt perspektiivi ja plaanivad panustada renditeenuse arengu kasvu pikaajaliselt, nimetades uue hingamisega teenuse turule tulekut ELMO Rent 2.0-ks. 

«Kogu meie energia on seni läinud teenuse taaskäivitamisse ehk autode hooldamisele ja ettevalmistamisele, rendipunktide vahel jagamisele ning broneerimissüsteemi testimisele,» selgitas ELMO Rent tegevjuht Indrek Klaassen. Autosid saab rentida Tallinnas, Tartus ja uue kohana hooaja lõpuni Pärnus pea samadel tingimustel nagu varem. 

Järgmises etapis uuendatakse broneerimissüsteemi ja tõstetakse läbi lisanduvate rendipunktide ning uute kliendi sihtgruppide elektriautode lühirenditeenuse kättesaadavust juba laiemale ringile huvilistele.

«ELMO Rent 2.0 eesmärgiks on saada renditeenuse kasutajasõbralikkuse pioneeriks, mistõttu soovime tõsta teenuse kasutusmugavust ja lihtsust, laiendada autoparki ja teenuse rendikohti,» lisas Klaassen. Alginvesteering on kokku 340 000 eurot.

Elektriautode renditeenuse kasutajaks saab tänasest registreerida ELMO Rent veebilehel www.elmorent.ee. Peale kasutajaks registreerimist saab autosid rentida otse tänavalt, sõidu alustamine ja lõpetamine toimub mobiili teel.

INFOKAST: Miks loobus riik ELMO lühirendi teenuse pakkumisest?

SA KredEx lõpetas käesoleva aasta juulis ELMO lühirendi teenuse pakkumise seoses hankelepingute lõppemisega ja algselt püstitatud eesmärkide täitmisega.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium pani aprillis avalikule enampakkumisele ELMO Rendi ehk elektromobiilsuse programmi raames loodud elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga, milles sisaldub 31 elektriautot ja 15 rendiautode tavalaadijat.

Enampakkumisel osales neli pakkujat ning edukaks tunnistati ELMO Rent OÜ poolt esitatud ühispakkumus maksumusega 277 000 eurot. Pakkumise alghinnaks oli 120 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles