Londonis näppe kõrvetanud Taxify kinnitas plaani laieneda Pariisi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Villig
Markus Villig Foto: Taxify

Londonis möödunud teisipäeval tegevust alustanud ja kolm päeva hiljem selle katkestanud Eesti sõidujagamisfirma Taxify kinnitas plaani laieneda Pariisi.

Postimees kirjutas Taxify soovist Londonis ja Pariisis tegevust alustada augusti alguses. Täna kinnitas Taxify tegevjuht Markus Villig seda informatsiooni Äripäevale.

«Järgmine on Pariis, mis on Euroopas number kaks suurim turg. Kui me suudame nii Londonis kui Pariisis võtta näiteks 5-10 protsenti turuosast, tähendaks see juba sadades miljonites sõitude käivet,» sõnas ta.

Mis puutub Londonisse, siis oli Villig kindel, et ettevõte suudab ühe-kahe nädala jooksul teenuse uuesti avada.

Londonis tegutseb juba Uber. Taxify proovis turule minna ise vajalikku litsentsi omamata ning ostis selle asemel kohaliku ettevõtte, kellel kõik load olemas. Tagajärg: Londoni transpordiamet TfL võttis litsentsi ära ka ostetud ettevõttelt.

«Asi on selles, et nad ei teagi, kuidas seda valdkonda reguleerida ja kõige turvalisem on nende jaoks kõik asjad pausile panna, kuni nad selle välja mõtlevad,» arvas Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles