Video: miks iPhone X-i näotuvastuse esitlus kapitaalselt aia taha läks (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Federighi
Craig Federighi Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Apple’i kahetunnine uute mobiilide ja muude seadmete esitlus läks üleeile üldjoontes tõrgeteta, kui välja arvata vaata et kõige olulisemad 10 sekundit, mil asepresident Craig Federighi presenteeris iPhone’ide esimest näotuvastustehnoloogiat.

Juhtus nimelt see, et sõrmejäljelugeri järeltulijana iPhone’e lukustusest vabastama pidav näotuvastufunktsioon ei suutnud telefoni esimesel katsel kuidagi avada. Selle asemel küsis telefon hoopis PIN-koodi.

Yahoo News selgitab, et probleemi põhjused ei olnud aga tehnilised - tehnoloogia tegi seda, mida ta tegema pidi. Probleemi põhjustasid Apple’i töötajad, kes enne esitlust telefoni oma kätte olid võtnud ja selle poole olid vaadanud. Kuna telefon ei tundnud mitmel korral neist üheski ära Craig Federighit, siis pidigi käivituma turvafunktsionaalsus ja küsima igaks juhuks PIN-koodi.

Kuidas kõik laval välja nägi, saab vaadata allolevas videos:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles