Briti meedia: Hinrikus ja Käärmann müüvad ära miljonite eest Transferwise’i aktsiaid (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte üks asutajatest Kristo Käärmann.
Ettevõtte üks asutajatest Kristo Käärmann. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvahelisi rahaülekandeid hõlbustava Briti ettevõtte TransferWise’i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus plaanivad esimest korda osa ettevõtte aktsiatest ära müüa, teatab Sky News.

Kuue aasta eest asutatud ettevõte on käivitanud järjekordse rahakaasamisringi ning selle tulemusel peaks ettevõtte väärtus kasvama plaanide kohaselt 1,6 miljardi dollarini. Investeeringute kaasamise ühe osana plaanivadki kaks asutajat veidi oma aktsiaid ära müüa.

Meediakanali hinnangul on uute investorite sooviks, et senised investorid, aktsionärid ja töötajad müüvad kokku ära 20 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Käärmann ja Hinrikus, kes hiljuti ettevõttes rollid nõukogu esimehe (nüüd Käärmann) ja tegevjuhina vahetasid, omavad Sky News’i andmeil 40 protsenti ettevõtte aktsiatest. Seega on nende aktsiapaki väärtuseks ligi kokku 600 miljonit dollarit.

Transferwise’i järjekordne rahastusring peaks lõppema lähema kolme nädala jooksul. Ettevõtte investoritega liitub teiste seas Silicon Valley üks silmapaistvamaid investoreid IVP, kellel on osalus näiteks Snapchati omanikettevõttes, Twitteris ja Netflixis. Arvatakse, et ta investeerib Transferwise’i kümneid miljoneid naelu.

Seni on Transferwise investeeringuid kaasanud 117 miljonit dollarit (90 miljonit naela). Sel aastal teatas ettevõte esimest korda, et on jõudnud jooksvasse kasumisse.

Ettevõtte äriideeks on omada kontosid paljudes maailma pankades ja kui klient soovib ühest riigist teise kanda, siis sihtriigis liigub tegelikult raha Transferwise’i kontolt tasuta pangasisese maksena. See võimaldab ettevõttel pakkuda odavamaid rahaülekandeid ja ka valuutavahetust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles