Omaani sultaniriigis ei ole erakondi ja käibemaksu, eestlastel on ja nad aitavad (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaan
Omaan Foto: NAWIED JABARKHYL/REUTERS

Araabia poolsaarel asuv Omaani sultaniriik on üks väheseid riike maailmas, kus pole lubatud erakonnad ning lisaks puudub neil meile nii tavaline nähtus kui käibemaks. Nüüd on meie tarkvaraettevõte Nortal sõlminud sultaniriigiga lepingu ja aitab neile vähemalt käibemaksu kogumise täislahenduse luua.

Lepingu rahaliseks mahuks on koguni 10,5 miljonit eurot. «Kujundame ümber protsesse ja loome kõik alates tehnoloogiast kuni selleni, et nõustame Omaani maksuametit uue maksu rakendamiseks vajalike seaduste koostamises, poliitika kujundamises ja muutuste juhtimises,» ütles riigirahanduse juhtimise vallas Nortali avaliku sektori kliente nõustav Andres Raieste.

Tema hinnangul tagab loodav lahendus käibemaksu maksimaalse laekumise ja tõhusa kogumise minimaalse halduskoormuse ja kuludega, luues samas õiglase ärikeskkonna ja kasutajasõbralikud teenused.

Projekt on üks osa Pärsia lahe koostöönõukogu algatusest rakendada kõigis osalisriikides käibemaks. Nortal valiti projekti partneriks Omaanis.

Keeruka lahenduse edukaks elluviimiseks on Nortal projekti kaasanud nii globaalselt tunnustatud väliseid nõustajaid kui ka maailmaklassi eksperdid ettevõtte ridadest. Viimaste hulgas ka Marek Helm, kes on mänginud võtmerolli maailma ühe tõhusaima maksuorganisatsiooni loomises.

Nortal on loonud ligikaudu kolmandiku Eesti e-riigi tehnilistest lahendustest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles