Fotod: Taavi Rõivase ja Eesti äridelegatsiooni esimesed päevad Singapuris

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu aseesimehel Taavi Rõivasel, kes on esmaspäevast koos Eesti äridelegatsiooniga kümnepäevasel visiidil Singapuris ja Malaisias, on esimestel päevadel olnud üsna tihe graafik.

Esmaspäevast Singapuris viibiv Rõivas on jõudnud esimestel päevadel osaleda nii teist korda toimuval Singapuri innovatsiooninädalal Switch, kohtuda kohalike eestlastega kui ka osaleda Peter Vesterbacka asutatud Slushi teist aastat järjest toimuval Singapuri sündmusel. Angry Birdsiga kuulsust kogunud Vesterbacka oli ka ise Singapuri üritusel kohal.

Ka külastas Rõivas kaitsetööstusettevõtet ST Kinetics ja kohtus Singapuri parlamendi asespiikri Charles Chongiga. Visiidi esimestel päevadel on leidnud aset ka äriseminar Singapuris, kus kohalikel ettevõtetel ja investoritel on olnud võimalus saada ülevaade Eesti majanduskeskkonnast ning digitaalsest eduloost.

Lisaks on see võimaldanud piirkonna ettevõtetel tutvuda koos Rõivasega visiidil olevate Eesti ettevõtetega võimalike koostöökohtade valguses. Nii Switchi kui Slushi üritustel osalesid ka äridelegatsiooni liikmed. Näiteks astus lisaks Rõivasele Slushil üles ka Transferwise'i üks asutajatest Taavet Hinrikus.

18.-27. septembril toimuval visiidil osalevad valdavalt Eesti infotehnoloogia ettevõtted, kuid ka mõned toidu- ja kaitsetööstused. Kokku on 34-liikmelises äridelegatsioonis esindatud 25 ettevõtte esindajad.

Nende hulgas on näiteks Transferwise, Funderbeam, Robotex, Gridio, Toggl, Guardtime ja Estateguru. Transferwise'iga sarnast teenust pakkuv TransferFriend ja Funderbeam avavad sel kolmapäeval ka oma Singapuri esindused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles