Piraatluse tõttu kaotab maailmamajandus 1,7 miljardit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatkoopiad
Piraatkoopiad Foto: SCANPIX

Vastavalt Rahvusvahelise Kaubanduskoja 2011. aasta uuringule kaotab intellektuaalomandi võltsimise ja piraatluse tõttu maailmamajandus 2015. aastal juba 1,7 miljardit USA dollarit ja seab ohtu 2,5 miljonit töökohta.

Bussiness Software Alliance uuringu kohasel tooks piraatluse 10-protsendiline vähenemine järgmise nelja aasta jooksul maailma majandusse juurde 142 miljardit USA dollarit ja looks 500 000 uut töökohta IT sektoris.

«Tugev intellektuaalse omandi kaitse on jätkusuutliku ja innovatsioonile suunatud äri nurgakivi, mis omakorda soodustab majanduskasvu, töökohtade loomist, ausat konkurentsi ning maksutulude laekumist riigi-ja kohalikesse eelarvetesse,» ütles Microsofti piraatlusvastase valdkonna juht Baltikumis Anneli Jõesalu.

Eelmisel aastal viis Microsoft 38 000 arvuti kasutaja seas ja enam kui 20 riigis üle maailma läbi uuringu, millele vastanutest ligi 75 protsenti leidis, et valitsus ja IT-tööstusharu peaksid tegema rohkem, et kaitsta neid ebaseadusliku tarkvara riskide, sealhulgas isikuandmete varguse ja viiruste eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles