Twitter: Põhja-Koreale hävingud säutsunud Trump ei rikkunudki reegleid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter ja Facebooki logo
Twitter ja Facebooki logo Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Sotsiaalvõrgustik Twitter oli sunnitud  täna tegema avalduse, milles teatas, et kuigi USA president Donald Trump säutsus hävingut kogu Põhja-Korea rahvale ja riigile, ei rikkunud ta sellega platvormi kasutuseeskirju.

Vaidlusaluseks sissekandeks on Trumpi allolev säuts, milles ta lubab, et Põhja-Koread pole nende praeguse liidri - Väikese Raketimehe mõtete jätkumisel kauaks:

Twitter teatas, et on saanud palju küsimusi, miks me pole sellist kannet maha võetud. Platvorm selgitas, et kõigile kontodele kehtivad täpselt samad reeglid, ent enne kaalutakse mitmeid tegureid, kui hinnatakse, kas säutsud rikuvad reegleid.

«Selliste kaalutluste hulgas on nende uudisväärtus ja avalik huvi. See on olnud pikka aega meie sisemine poliitika ja me uuendame peagi oma reegleid selle kajastamiseks,» teatas platvorm.

Twitteri praegune kord näeb ette, säutsud ei tohi kujutada endast vägivallaga ja terrorismiga ähvardamist.

Põhja-Korea välisminister nimetas USA presidendi Donald Trumpi hiljutisi sõjakaid avaldusi Pyongyangi aadressil sõjakuulutuseks.

«Trump väitis, et meie valitsus ei ole enam pikalt võimul. Nii kuulutas ta meie riigile sõja,» lausus ÜRO Peaassambleel osalenud Ri Yong-ho ajakirjanikele New Yorgis.

Washington nimetas sellist arusaamist omakorda absurdiks. «Me ei ole Põhja-Koreale sõda kuulutanud ja ausalt öeldes on sellised väited absurdsed,» ütles Valge Maja eestkõneleja Sarah Huckabee Sanders.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles