IPhone X võib muutuda defitsiidiks, esimene laadung jäi oodatust veelgi kasinamaks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple uued telefonid.
Apple uued telefonid. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Apple'i uue lipulaevtelefoni iPhoneX esimene laadung sisaldas Hiina väljaande Xinhuanet andmetel ainult 46 500 seadet, mis oli vaatamata madalatele ootustele üllatavalt väike number.

Apple'i seadmeid valmistav Taiwani elektroonikatootja Foxconn saatis hiljuti väidetavalt oma esimese laadungi iPhoneX telefone Araabia Ühendemiraatidesse ja Hollandisse. Paljud eksperdid ennustasid juba varem, et X võib jääda alguses numbritelt hõredaks, kuid nii väikest esimest laadungit tõenäoliselt ette ei nähtud. 

Tehnikaväljaande MacRumors hinnangul võib tootmist praegu pidurdada TrueDepth kaamera, mis vastutab selliste rakenduste eest nagu FaceID ja animoji. Nimelt on tegu niivõrd keerulise kaamerasüsteemiga, et Foxconn ei suuda seda lihtsalt suuremates numbrites toota.

AppleInsider kirjutab, et probleeme võib valmistada TrueDepth kaamera punktiprojektor, mis kuvab näole üle 30 000 täpi, et luua kasutaja näost 3D-kuvand, mida kasutavad siis FaceID, animoji ja mõned muud rakendused. 

IPhone 8 ja iPhone 8 Plus on praegu juba saadaval, kuid müüvad suhteliselt tagasihoidlikult, sest suur osa kasutajatest ootavad tõenäoliselt X-i. Suured ootejärjekorrad ja tootmisprobleemid koos võivad tähendada aga hilinevaid tarneid läbi 2018. aasta. 

Iphone X-i on võimalik eeltellida alates 27. oktoobrist.

Allikas: Ars Technica

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles