Samsung ja HTC on nutitelefonide turul suurimad kasvajad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nutitelefonid.
Samsungi nutitelefonid. Foto: SCANPIX.

Uuringufirma IDC värskest kokkuvõttest ilmneb, et globaalsel nutitelefonide turul on kõige võimsamaid kasvunumbreid näidanud Samsung ja HTC, vahendab mashable.com.


Selle aasta esimeses kvartalis kerkisid Samsungi müüginumbrid võrreldes eelmise aasta sama ajaga koguni 350 protsenti, HTC kasvas samal ajal ligi 230 protsenti.

Apple’il on ette näidata 114,4 protsendi suurune kasv ning RIMil (Research in Motion) 31,3 protsendine kasv.

Eraldi välja toodud tootjatest on kõige tagasihoidlikumalt läinud Nokial, kelle müük kasvas kõigest 12,6 protsenti.

IDC andmetel kosus globaalne nutitelefonide turg selle aasta esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga ligi 80 protsenti.

Kuigi Nokia hoiab endiselt enda käes maailma suurima nutitelefonide tootja tiitlit, on ettevõtte turuosa IDC hinnangul langenud «hämmastava kiirusega».

Tänavu esimeses kvartalis hoidis Nokia enda käes 24,3 protsendi suurust turuosa, samas kui läinud aastal samal ajal ulatus ettevõtte turuosa veel 38,3 protsendini.

Samal ajal on Samsungi turuosa kerkinud aasta taguselt 4,3 protsendilt 10,8 protsendini, HTC on kosunud 4,9 protsendilt 8,9 protsendini. Apple on oma turuosa aastaga suutnud suurendada 15,7 protsendilt 18,7 protsendini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles